top of page
  • Writer's pictureIndo Naturals

Probiotika: de vannrensende bakteriene

I det internasjonal samfunnet, Auroville, på den frodig landsbygda i India med utsikt over Bengalbukta, finner vi et prosjekt som jobber for rent vann og nyskapende bygdeutvikling samtidig som de skaper levebrød for folk fra de omkringliggende landsbyene. I prosjektet jobber mennesker fra hele verden sammen for å fremme bærekraftig utvikling, inkludering, fred og mangfold.


Vannveier rundt om i verden blir i økende grad forurenset av skadelige kjemikalier og uønskede bakterier som stammer fra kloakkvann og forurensende industri. Vannet ender ofte opp i havene eller større vannforekomster, enten urenset eller bare delvis renset for skadelige giftstoffer* med ødeleggende effekter på økosystemer og dyreliv - ja alt liv.


Vår probiotiske partner i Auroville forsket over flere tiår på hvordan probiotika kunne redusere potensielt skadelige bakterier og kjemikalier, og rense vannet. Mesteparten av arbeidet deres er fokusert på å implementere probiotika i oppdrett, akvakultur og elverensing. I tillegg lager de også rengjørings- og personlig pleieprodukter med den hensikt å gjøre det mulig for mennesker å bidra til å begrense vannforurensning rundt om i verden. Ved å tilby folk probiotiske produkter i hverdagen, som såper, sjampoer og rengjøringsprodukter for boliger, får enkeltpersoner mulighet til å være en del av en løsning på vannforurensning og forurensning. Når produktene brukes og skylles ned i avløpet, spiser de probiotiske mikrobene uønskede kjemikalier og bakterier i vannveiene, noe som resulterer i renere vann der økosystemene kan trives.


Probiotika er ikke bare bra for vannveier, men de er også fantastiske for kroppen og helsen vår. I produkter for personlig pleie hjelper de med å avverge og til og med konsumere uønskede bakterier og kjemikalier på huden. Som rengjøringsprodukter hjelper de deg med å opprettholde et rent og sunt hjem, uten bruk av potensielt skadelige kjemikalier. Probiotika fremmer et miljø med gode bakterier, som er avgjørende for helsen vår. Les mer om probiotika og deres fordeler her.


Probiotika endrer også sammensetningen av såpen i såpefremstillingen, og bidrar til å gjøre såpen skånsom mot hud og hodebunn, samtidig som den renser og avgifter*.

 

*Med giftstoffer refererer vi til bakterier og bakterielle toksinspor samt forurensende stoffer som karbon i luften. Med avgiftning mener vi at rengjøringsmidlet hjelper til med å frigjøre og fjerne disse giftstoffene fra porene og huden, håret, overflatene eller vannforekomster.




bottom of page